Pálya 5

PÁLYA 5: NÖVÉNYVÉDELEM
Támogató:   Syngenta

 

A feladat:

Az őszi kultúrák (őszi káposztarepce és őszi búza) növényvédelmi technológiájának megfelelő összeállítása Syngenta termékek felhasználásával. Abban az esetben, ha az adott növényvédelmi probléma nem megoldható Syngenta termékekkel, ott bátran válasszatok másik gyártó palettájáról! Ezeket a döntéseket pár szóban meg kell indokolni. (Csak a más gyártó szereinek felhasználásához várunk indoklást, Syngenta szerekhez nem!)

A feladathoz a táblákon a permetezéseket kell felrögzíteni, kiválasztani a kultúrához és károsítóhoz/kórokozóhoz megfelelő szert, megfelelő dózist.

Körülmények :

A feladatokat az őszi kultúrák tábláin kell végrehajtani – a táblákon őszi káposztarepce, illetve őszi búza kultúrák szerepelnek.

Egy repce és egy búza táblához képeket csatolunk a rendszerben. A fotókon feltüntetünk különböző kártevőket, kórokozókat és gyomokat, ami mentén kell majd felépíteni a technológiát. A melléklet megtekintését videós segítség fogja megmutatni.

Fontos! Mi ugyan egyben tesszük fel a képeket, de az események nem egy időben lépnek fel! Vagyis a védekezés technológiáját olyan időrendben állítsátok össze, ahogy az adott kártevő vagy kórokozó ellen általános időjárási körülmények, és általános növény fejlettség mellett védekeznétek!

Adott védekezéshez, pl. egy tavaszi rovarirtós kezeléshez repcében, tegyétek be az összes repce táblát, nem kell táblánkét külön-külön munkaműveleteket csinálni!

Ha nincs az adott növényvédő szer amit használni szeretnétek, akkor vegyétek fel a rendszer cikktörzsébe, ehhez kaptok videós segítséget!

Ha nem Syngenta készítményt használtok, akkor indokoljátok a munkaművelet megjegyzés rovatában!

Készítsetek munkaműveletet megfelelő gépekkel, emberrel, és a megfelelő készítménnyel, amihez állítsátok be a helyes kijuttatási dózist!

A feladatnak nem része a munkaműveleti teljesítmény adatok feltöltése (segédüzemi rögzítés: órák, üzemórák, teljesített hektár stb.)

A feladatban a munkaművelet megtervezése a cél, ami a termék vagy termékek hozzáadása és a Mentés gomb megnyomása után ér véget!

Minden más információ, kiegészítő megoldás irreleváns az értékelés szempontjából.

 

A feladat összefoglalva:

Az összes őszi búza és őszi káposztarepce táblára állítsatok össze munkaműveleteket a mellékleten látható kártevők, kórokozók alapján a megfelelő időpontra, a megfelelő készítménnyel, a megfelelő dózisban!

Ha nem a Syngenta palettájáról választjátok a készítményt, akkor indokoljátok a munkaművelet megjegyzés rovatában!

 

A munkátokat segíti az AgroVIR Youtube csatornájáról:

ÉRTÉKELÉS:

  • Az ötödik pálya komplett megoldásáért 30 pont a jutalom.
  • Pontozási kritérium, hogy a képeken megjelenő károsító ellen megfelelő terméket a megfelelő időben és a megfelelő dózisban juttassátok ki!

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ:

  • A feladat rögzítésének határideje: 2018. október 31., szerda 16 óra

SOK SIKERT KÍVÁNUNK!

Vissza a cikkekhez