Pálya 4

PÁLYA 4: TALAJMŰVELÉS  GÉPESÍTÉSE
Támogató:   Agroinfrom.hu

 

A már korábban elkészített munkaműveletekhez igazítva készítsétek el a megfelelő talajelőkészítést a tavaszi vetésekhez! Vegyétek figyelembe az előző két pályán (pálya 2, pálya 3) elkészített munkaműveleteket: a vetést, illetve a biológiai készítmények kijuttatásához tartozó műveleteket, és egészítsétek ki a talajadottságoknak és az időpontoknak (pl. vetés időpontja) megfelelően!

A feladatot végezzétek el mind az öt tavaszi kultúrájú táblátokra!

A feladat megoldásához használhatjátok a meglévő gépparkot – de a talajművelő gépeket ki is egészíthetitek: ha van jobb ötletetek, vagy úgy gondoljátok, hogy a megfelelő gép nincs a listában bátran vigyetek fel új gépeket!

Az új gép felvételekor nem lényeges, hogy mennyibe kerül, vagy honnan szerzitek be – nem fogjuk a későbbiekben sem vizsgálni, viszont értékelési szempont a megfelelő gép kiválasztása az adott munkaművelethez. Ha nem vagytok elégedettek a gépparkotokkal, ötleteljetek bátran!

A feladatot úgy hajtsátok végre, hogy a talajművelés munkaműveleteit ne csak megtervezzétek, hanem adjátok meg annak segédüzemi adatait is!

Átlagos időjárást feltételezünk, ahol a csapadékeloszlás éppen optimális és nem hátráltatja a műveletek elvégzését – úgy időzítsétek a munkaműveleteket hogy azok elvégezhetők legyenek a területnagyságok függvényében a vetésekig!

A segédüzemi adatokból töltsétek ki a munkaműveleti teljesítményt, és az erőgép teljesítményét!

A feladat összefoglalva:

Minden tavaszi vetésű táblára végezzétek el a szerintetek szükséges talajművelést, hogy az adott táblán az adott fajta vetésére kész legyenek a területek! Figyeljetek a dátumokra, valamint arra hogy a munkaműveleti teljesítmények is meglegyenek!

A munkátokat segíti az AgroVIR Youtube csatornájáról:

ÉRTÉKELÉS:

  • A negyedik pálya komplett megoldásáért 30 pont a jutalom. Táblánként 6 pontot ér a helyesen megtervezett és elvégzett talajművelés!

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ:

  • A feladat rögzítésének határideje: 2018. október 24., 16 óra

SOK SIKERT KÍVÁNUNK!

Vissza a cikkekhez