Indul az év egyetemi agráversenye Agrovirtus

Te hogyan gazdálkodnál 500 hektáron?

Fődíj: egymillió forint értékű fesztiválélmény

EGYETEMISTA VAGY? ÉRDEKEL AZ AGRÁRIUM?
AKKOR...

 • Alakíts csapatot
 • Jelentkezzetek a versenyre
 • Szálljatok ringbe az értékes nyereményekért

MIÉRT ÉRDEMES VELÜNK JÁTSZANOTOK?

 • Játékos formában ismerhetitek meg a leginnovatívabb mezőgazdasági technológiákat
 • Megtanulhatjátok Magyarország vezető agrár-vállalatirányítási rendszerének használatát
 • Megmutathatjátok magatokat a hazai agrárium kiemelkedő cégei és esetleges jövőbeli munkaadóitok előtt
 • Ha ti vagytok a legjobbak, akkor részt vehettek egy általatok választott európai fesztiválon 1 millió forint értékben

JELENTKEZZ MÉG MA ÉS INDULJON A VERSENY!

Keresd meg a karod, szakod legtehetségesebb agrárosait, alakítsatok négyfős csapatot, és jelentkezzetek az Agrovirtusra!

Nevezési határidő: 2018. október 12.

Nevezés módja: az info@agrovirtus.hu email címen.

A nevezés során az alábbiakat add meg nekünk: a csapat nevét; az egyetemetek nevét ahova jártok; a csapattagok neveit és email címeit; a csapatkapitány telefonszámát.

A verseny során mentort is választhattok, aki lehet a felkészítő tanárotok vagy egy szakmai cég képviselője is. A mentorral való együttműködés nem kötelező, de amennyiben mentorral dolgoztok, kérjük a mentor nevét és elérhetőségét is megadni.

OKTATÁS

A selejtező az Agrovir vállalatirányítási rendszerén keresztül zajlik, aminek a használatát néhány óra alatt könnyedén elsajátíthatod. Ehhez egy helyszíni (Gödöllő) és egyben online (webináron keresztüli) képzést is biztosítunk, amiről a jelentkezésed után, online értesítünk.

A ZSŰRI, AKI ELŐTT MEGMUTATHATOD MAGAD

 • Dr. Palkovics László, Fővédnök

  Innovációs és Technológiai Miniszter

  Prof. Dr. Palkovics László, 2018 májusa óta innovációs és technológiai miniszter, előtte oktatásért felelős államtitkár. Kormánybiztosként felel a debreceni autóipari központ fejlesztéséért, az autonóm járművek gyártásában való magyar részvételért és a zalaegerszegi tesztpálya építéséért, valamint a szegedi ELI Science Park koncepciójának kialakításáért. 2000-től az MTA SZTAKI tudományos munkatársa, 2010-től a Széchenyi István Egyetem kutatóprofesszora. 1998-tól az MTA doktora, 2006-tól az MTA levelező tagja, majd 2013-tól rendes tagja. 2001-ben Széchenyi Díjat, 2009-ben Gábor Dénes Díjat, 2009-ben Bánki Donát Díjat kapott. 2013-ban vette át a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést.

 • Győrffy Balázs, zsűrielnök

  elnök, Magyar Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, országgyűlési képviselő. Szakmai pályafutását szinte végig meghatározta az agrárium szeretete:  2006 őszéig a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal veszprémi kirendeltségének munkatársa, 2007 óta a Veszprém Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke, 2009-től a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének alelnöke. 2013-tól a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, erre a tisztségre 2017-ben 5 évre újraválasztották. Gyakorló gazdálkodó, családi gazdaságában szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik.

 • Bolyki Bence

  portáligazgató, Agroinform.hu

  2005-ben alapította az Agroinform.hu mezőgazdasági portált, 2015-ben indította el kollégáival a PREGA – Precíziós és Agrárinformatikai Konferenciát. Designerként végzett, 2005-ben diplomázott a MOME-n. Feleségével, Dvorszky Annával közös vállalkozásukban magas színvonalú grafikai tervezéssel is foglalkoznak. Referencia partnereik között szerepel a Syngenta, a KWS és a Profession is. Hisz a kreativitás erejében, és abban, hogy a hiteles szakmai információk átadásával, a technológiai innovációk közvetítésével a hazai mezőgazdasági termelő vállalkozások versenyképességét tudja növelni.

 • Erős Veronika

  klasztermenedzser, Agrárinformatikai Klaszter

  Karrierje kezdete óta számos, a hazai KKV-k támogatását is szolgáló nemzetközi program és projekt előkészítésében, majd menedzselésében vett részt a megújuló energia és energiahatékonyság, valamint a klímaváltozás területén. Gyakorlatot szerzett agrár- és vidékfejlesztési területen, 2014-ben közreműködött az Agrárinformatikai Klaszter megalapításában, amelynek 2015-től menedzseri pozícióját is betölti.

 • Holopovics Zoltán

  fejlesztési és szakmai vezető, Agrova Kft.

  A Phylazonit többszörösen díjnyertes termékei ma már nem csak Magyarországon, de nemzetközi szinten is segítik a gazdálkodók hatékonyságának növelését. Egy ilyen bizonyítottan innovatív technológia komoly elhivatottságot, szakmai odaadást követel. Holopovics Zoltán a Phylazonit technológia fejlesztési és szakmai vezetője, aki növénytermesztő mérnökként a talajközpontú gazdálkodás híve, a cégnél eltöltött 5 évben is ennek a szemléletnek rendelte alá magát.

 • Makra Máté

  szaktanácsadó, Yara Hungária Kft.

  Makra Máté a Yara Hungária Kft. nyugat-dunántúli szaktanácsadója. Tápanyag-gazdálkodással már az egyetemi évek óta foglalkozik, a Yarával is ekkor került kapcsolatba: kukorica tápanyagellátás témájú TDK dolgozatával az egyetemistáknak hirdetett YaraGeneráció versenyben kapott különdíjat. Azóta is a Yara kiemelkedő csapatjátékosa.

 • Maróti Miklós

  ügyvezető, Agrovir Kft.

  Maróti Miklós a Georgikon Egyetemen végzett agrármérnökként, ezután három évig az Egyesült Királyság legnagyobb mezőgazdasági szaktanácsadó cégénél dolgozott. Hazatérve egy nagygazdaságnál helyezkedett el, ahol szembesült a problémával, hogy a rengeteg adminisztráció ellenére a megalapozott döntésekhez nincsenek pontos adataik. Ekkor fogalmazódott meg benne a gondolat, hogyan lehetne a rendelkezésre álló információk felhasználásával rendszert fejleszteni. Ebből az ötletből született meg az AgroVir Kft., ami ma Magyarország egyik legjelentősebb agrár-vállalatirányítási rendszere.

 • Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid

  agrobusiness szakértő, T-Systems Magyarország Zrt.

  44 éves agrármérnök, a T-Systems Magyarország Zrt. agrobusiness szakértője. Az elmúlt 20 évben párhuzamosan oktatott az agrár felsőoktatásban és töltött be vezető pozíciókat az államigazgatásban. Hitvallása, hogy már a képzés során a legújabb elmélet és gyakorlati ismertekkel, valamint technológiákkal kell megismertetni a diákokat, annak érdekében, hogy az éles munka során, önállóan a  „józan paraszti észt” használva, de modern nemzetközi módszereket alkalmazva tudják a saját vállalkozásukat vagy a vállalatok gazdálkodását eredményesen segíteni és vezetni.

 • Szentpétery Szabolcs

  gazdálkodó

  A verseny Szentpétery Szabolcs birtokainak egy részén zajlik. Szabolcs Budapesten született 1977-ben, a Pannon Agrártudományi Egyetem Georgikon karára járt Keszthelyre. Itt az általános agrármérnöki szakon végzett, mellette megszerezte a növényorvosi és a lótenyésztő szakmérnöki diplomákat. Az egyetemi évek alatt vásárolta meg első 10 hektáros szántóját a hétvégi munkákból származó keresetéből. Egy évvel később az IKR ZRt-hez került területi képviselőként, néhány év múlva pedig a cég Pécsi Központjának igazgatója lett. Az IKR-nél töltött időszak alatt folyamatosan fejlesztette magángazdaságát, annyira, hogy 2010-ben olyan méretet ért el, ami indokolttá tette a kereskedelmi tevékenység feladását, hogy teljes mellszélességgel a család gazdaságát irányítsa.

 • Fejes Zoltán

  tanácsadó

  47 éves vagyok, amióta az eszemet tudom, kapcsolatban vagyok a mezőgazdasággal. A növénytermesztés szeretetét gyerekkorom óta magamba szívtam, ami meghatározta későbbi pályafutásomat. Jelenleg a világ egyik vezető agrárvállalatánál a Syngentánál dolgozom szaktanácsadókén. A Contivo program csapattagjaként szaktudásommal és megszerzett tapasztalataimmal erősítem a Contivo képviselők színvonalas csapatát. Jelenlegi munkám mellett saját gazdaságot is vezetek. A földművelés szeretete, tudománya olyan kihívásokat tartogat számomra melyeket mindig is szerettem volna megoldani, és ezeket a megoldásokat átadni a következő generáció szakembereinek.

Akik a versenyt megálmodták és megvalósítják

A verseny főszervezője:

Kiemelt szakmai partner:

Kiemelt támogatók:

Támogatók, együttműködő partnerek:

Szurkolj velünk, olvass rólunk!

Ha kérdésed,észrevételed van, akkor keress minket bátran az alábbi elérhetőségeinken:


info@agrovirtus.hu

06-20-450-1006